Bouwen om te verbeteren

14 juni... de trapleuning en de lift zijn aan de beurt.  Binnenkort kunnen we op een veilige en gemakkelijke manier tot op de tweede verdieping.

3 juni... de vloerwerken gaan van start.  De vloerder begint op de tweede verdieping en er gaat heel wat voorbereidingswerk en overleg aan vooraf vooraleer de eerste tegel gelgd wordt.  Weer een stap verder!

23 mei... op het gelijkvloers werd de PUR gespoten en nu kunnen de chapewerken beginnen.  Na één dag was de tweede verdieping al klaar.  Aan dit tempo zijn deze werken op het einde van de week achter de rug.  En dan kan de volgende afwerkfase beginnen: vloeren en tegels zetten.  Dan zullen we ons nog beter kunnen voorstellen hoe het er allemaal zal uitzien.

13 mei... de torenkraan wordt gedemonteerd.  Meer dan 9 maanden was de torenkraan een deel van het straatbeeld.  Vanaf vandaag is ze niet meer nodig.

Specialisten 'durfal' demonteerden de kraan in enkele uren en dan was ze weg.  Weer een fase verder in de bouwwerken.

8 april... de stelling is weg en ook de modder is weg, want deze week werden de klinkers gelegd.  Ook de pleisterwerken zijn bijna voltooid.  Het begint steeds meer op echte lokalen te gelijken.

18 maart... leidingen, leidingen en nog eens leidingen... van de verwarming, van de verluchting, van de elektriciteit.

15 maart... de ramen van het sanitair blok worden geassembleerd.  Deze klus vergt zoveel plaats dat een deel van de straat gebruikt moet worden.  Het glas in de ramen plaatsen is een precisiewerk: over het schoolhuis en tussen de muur en de stelling.

18 februari... de kastjes van de zolderklas en van de archiefruimte werden geplaatst.  Ondertussen staan de leien er bijna allemaal tegen en werd de riolering gelegd.

29 januari ... het dak ligt er helemaal op.
Er kan begonnen worden met de dakrand uit te timmeren, dan volgen de dakbekleding, de muurisolatie en de leien. Het begint allemaal wat meer vorm te krijgen!

Vanop het dak van de nieuwbouw zie je hoe mooi de omgeving wel niet is.

26 november... de trappen die al enige tijd lagen te wachten, worden vandaag op hun plaats gezet.  Een heel grote hijskraan klaart dit werk, samen met de werklieden, in een goede voormiddag.  De straat die hiervoor moest afgesloten worden, kan sneller dan voorzien weer opengesteld worden.  
En nu hopen dat de ruwbouwwerken tegen de kerstvakantie klaar zijn.

23 oktober... de metselwerken van de eerste verdieping zijn klaar, nu alles stellen om de vloerplaat van de tweede (en laatste) verdieping te gieten.  Als alles mee zit, zou dit begin van de herfstvakantie kunnen gebeuren.

17 oktober... ook aan de verbouwing van de zolder wordt verder gewerkt.  De schilderwerken zijn helemaal klaar; het volgende werkje is de egaline op de vloer aanbrengen en dan wachten tot dit goedje opgedroogd is.  

In het sanitair blok wordt er, naast de metselwerken, verder gewerkt aan de toiletten. 

9 oktober... de vloerplaat is droog genoeg om aan de muren van de eerste verdieping te beginnen.

7 oktober... de vloerplaat van de eerste verdieping wordt gegoten.  Afgelopen week werd er druk getimmerd om het plafond dicht te timmeren, zodat de vloerplaat gegoten kon worden.  Twee grote betonmixers en een betonpomp klaarden dit werkje in minder dan één uur.

25 september...de metselwerken schieten goed op.  Er wordt al begonnen met de stelling om de vloerplaat van de eerste verdieping te kunnen gieten.

18 september... deze week werd de eerste steen gelegd; gelukkig volgden er nog vele stenen.  De contouren van de toiletruimtes zijn al duidelijk zichtbaar.  Jammer van het slechte weer van deze week, anders hadden de bouwvakkers al verder gestaan.
Volgende week metsen ze verder en in de loop van de week wordt alles klaar gemaakt om het gelijkvloers af te werken.

11 september... vandaag wordt de vloerplaat gegoten.  Met behulp van een betonpomp wordt 37 ton beton tussen het ijzeren vlechtwerk gespoten.  
Een heel weekend kan dit nu uitharden en maandag wordt de eerste steen gelegd van het nieuwe sanitair blok.  Hopelijk veel meer stenen dan de eerste steen!

9 september... alle rioleringsbuizen zitten op hun plaats.  Daarna wordt er gewerkt aan de funderingen en aan de vloerplaat.  
Kilo's ijzer worden aan elkaar gevlochten en alles wordt klaar gemaakt om de vloerplaat te gieten.

28 augustus... gisteren en vandaag werden de paalfunderingen geboord.  Met het regenweer is dit een heel vettig boeltje.  Het nieuw sanitair blok zal niet als een paal boven water staan, maar op 14 palen.

 

27 augustus... de grote opruim is bijna achter de rug en de innerlijke mens moet versterkt worden.  

Met dank aan het hele team.

21 augustus... de plafonds in het zesde leerjaar en in het personeelslokaal worden geplaatst.  
Na de zolderklas krijgen nu de zolder en het archief meer vorm.  

19 augustus... de stelling om aan het dak te werken is helemaal weg en het nieuwe dak staat te blinken in de zon!
Binnen, op de zolderverdieping, wordt naarstig verder gewerkt aan de isolatie, de gyprocwanden en de valse plafonds.  
Morgenavond zou dit helemaal klaar zijn, klaar om alles begin volgende week naar boven te verhuizen.
Ondertussen ronkt de graafmachine om alles uit te graven voor de bouw van het sanitair blok. Een volgende fase van de infrastructuurwerken is gestart. 

17 augustus... vandaag gaan de pannen op het dak. Echte acrobaten, die dakwerkers.  Zoals wij op de begane grond stappen, zo stappen deze mannen op het schuine dak.  Onze steenmarter zou het niet beter en niet sneller kunnen.
Vanavond ligt het dak helemaal toe, laten ze weten.  Slechts één dag hebben ze nodig om alle pannen op het dak te krijgen en ook de afwerking te doen.

10 augustus... de panlatten worden op de bestaande structuur geklopt en alles wordt klaar gemaakt om vanaf 17 augustus de pannen op het dak te leggen.  Op de zolder wordt vandaag de archiefruimte afgebroken.  Stof...stof...stof...
De gaten voor de velux-vensters worden uitgezaagd, hopelijk geen onweer of regen deze nacht!

Ook de torenkraan, nodig voor de bouw van het sanitair blok, is geplaatst. 

7 augustus... de zoldervloer is zo goed als klaar.  Vanaf volgende week beginnen ze met de plafonds in de onderliggende lokalen.  
Vandaag werden de velux-ramen aangeduid en kozen we ook de kleur van de vloer, de deur, de kasten... van de zolderklas. En het werden tinten van geel! Zo zal de zon altijd een beetje schijnen in deze klas, tussen de witte muren en de blauwe stoelen.  Van een stralende hemel gesproken!

Volgende week gaan de pannen op het dak en wordt de elektriciteit gelegd... Het zolderlokaal zal meer en meer op een echte klas gaan lijken!

4 augustus... het bouwverlof en de eerste werkdag zijn al achter de rug.  De aannemer is druk bezig met de vloer van de zolderverdieping.  Deze week zou de klus geklaard zijn en dan kunnen volgende week de pannen op het dak.

3 juli... de afbraakwerken gaan, ondanks de loden hitte, in een snelvaart verder. Het dak is afgedekt met grote zeilen, maar toch liever geen onweer nu.

Vroeger dan voorzien wordt er ook gestart met de afbraak van het sanitair.

1 juli... de zomervakantie begint.  En het is echt zomer, de warmste 1ste juli ooit.  
Toch beginnen de bouwvakkers met het afbreken van het dak van het schoolhuis.  Tegen 11.00 uur liggen alle pannen in de container.

Bij het einde van de werkdag is het dak bijna helemaal afgebroken, het plafond van de eerste verdieping ligt op een hoopje.  

Hier en daar ook een plasje zweet!

 

Info > Bouwwerken

Search

Data

SCHOOLJAAR 2018-2019
 INSCHRIJVINGEN

voor dit schooljaar

na telefonisch contact
(016)46 40 37

voor volgend schooljaar

(geboortejaar 2017)

infomoment

inschrijvingen broers en zussen:

inschrijvingen anderen:

VRIJE DAGEN 
STUDIEDAGEN 
FEESTEN

Contact

Vrije Baasisschool 'De Kinderberg'
Bergstraat  18 - 3360 Bierbeek

(016) 46 40 37

directie@vrijeschoolbierbeek.be

template by JStemplates.com