Ouderraad

 
De ouderraad heeft als doel de samenwerking tussen ouders en school te bevorderen door advies te geven, nieuwe ideeën aan te brengen en uit te werken.  
Facebook Ouderraad

De ouderraad is ook te vinden op Facebook. Volg ons op

https://www.facebook.com/ouderraaddekinderberg/

Gezocht: handige Harry’s en Henriettes

Beste ouders,

De speelplaats verfraaien, de zandbak bijvullen of de fietsenstalling onder handen nemen,… als ouderraad krijgen we regelmatig de vraag of we kunnen helpen bij de praktische uitvoering van ideeën die het leven op school voor iedereen leuker of leerrijker kunnen maken.

We willen de school daar graag mee helpen, maar beschikken helaas niet altijd over de nodige mankracht of expertise. We weten ook dat er ouders zijn die wel af en toe de handen uit de mouwen willen steken, maar zich niet willen of kunnen engageren om als lid van de ouderraad maandelijks te vergaderen.

Zo groeide het idee om een ‘Klusteam’ op te richten, dat op vraag van de school sporadisch concrete projecten uitvoert. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om veel te vergaderen, wel om een beroep te doen op de deskundigheid en handigheid van vrijwillige ouders.

Ben jij een begenadigd doe-het-zelver, een enthousiaste werk(st)er of zelfs een vakman of -vrouw, en wil je af en toe een handje helpen of advies geven over een praktisch project van de school? Stuur dan een mailtje naar ouderraad@vrijeschoolbierbeek.be of kom naar ‘De ouderraad trakteert’ op vrijdag 2 maart (meer info daarover krijg je in de nieuwsbrief van februari).

Wij stellen een lijst samen van geïnteresseerden die we per e-mail zullen voorstellen om mee te werken aan specifieke plannen. Je beslist uiteraard helemaal zelf aan welke projecten je meewerkt en welke bijdrage je levert. Onze eerste concrete uitdaging wordt het bouwen van een podium voor het schoolfeest.

We kijken alvast uit naar jullie enthousiaste reacties! 😊

De ouderraad

PS: niet onbelangrijk: tijdens alle activiteiten als vrijwilliger voor de school ben je gedekt door de ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering van de school.

Een vraag, een suggestie... voor de ouderraad kan je via onderstaand formulier kwijt.

uw naam:*
uw e-mailadres:*
uw bericht:*
 
(*) Verplicht in te vullen
 

Zoeken

Data

SCHOOLJAAR 2019-2020

VRIJE DAGEN en STUDIEDAGEN 

woensdag 18 september

maandag 30 september

woensdag 20 november

woensdag 15 januari

maandag 3 februari

woensdag 20 mei

(vrijdag 22 mei = brugdag) 

FEESTEN

eetfeest zondag 13 oktober

kinderfuif vrijdag 7 februari

schoolfeest zaterdag 9 mei

Contact

Vrije Basisschool 'De Kinderberg'
Bergstraat  18 - 3360 Bierbeek

(016) 46 40 37

directie@vrijeschoolbierbeek.be

Ondernemingsnummer: 0443.268.323